Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κανελόνια

Σχετικά με τη συνταγή

Το Canneloni είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που συνδυάζει απαλές και κρεμώδεις γεύσεις σε κάθε μπουκιά. Αποτελείται από μεγάλα σωληνάρια ζυμαρικών γεμάτων με ένα νόστιμο μείγμα τυριού, κρεάτων ή λαχανικών, όλα ψημένα στην τελειότητα σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας. Αυτή η συνταγή προσφέρει έναν δελεαστικό συνδυασμό υφών και γεύσεων που θα σας αφήσουν να λαχταρήσετε για περισσότερα.

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα γίνουν για αυτήν τη λαχταριστή συνταγή για κανελόνια:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

12
Σωλήνες Canneloni

1 λίβρα
Μοσχαρίσιος κιμάς

1
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι
Τυρί ρικότα

1/2 φλιτζάνι
Τυρί παρμεζάνα, τριμμένη

1/4 φλιτζάνι
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κουταλάκι του γλυκού
Αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαύρο πιπέρι

2 φλιτζάνια
Σάλτσα ντομάτας

1 φλιτζάνι
Τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το μαγειρικό αριστούργημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμα τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλη γλάστρα
  • Μπολ ανάμειξης
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Τηγανί
  • Ταψί
  • Φύλλο αλουμινίου
  • Τρίφτης
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα σωληνάρια κανελόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Σε ένα τηγάνι, μαγειρέψτε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν και να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το μαγειρεμένο μείγμα μοσχαρίσιου κιμά με τυρί ρικότα, τριμμένη παρμεζάνα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να δημιουργήσετε μια αρωματική γέμιση.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
  5. Πάρτε ένα σωληνάριο κανελόνια και γεμίστε προσεκτικά με το έτοιμο μείγμα γεμίσματος χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή σακούλα για σωληνώσεις. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σωληνάρια.
  6. Απλώστε μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού. Το γεγονός τα γεμιστά σωληνάρια κανελόνια σε μια στρώση πάνω από τη σάλτσα.
  7. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κανελόνια, φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως. Πασπαλίστε από πάνω τριμμένο τυρί μοτσαρέλα.
  8. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αφρατέψει.
  9. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της νόστιμης συνταγής για κανελόνια θα γίνει περίπου 40 λεπτά ενεργού χρόνου προετοιμασίας, ακολουθούμε από επιπλέον 35 λεπτά ψησίματος. Αποδίδει περίπου 6 μερίδες, καθιστώντας το ιδανικό για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση με φίλους.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegans, μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε τη συνταγή κάνοντας μερικές αντικαταστάσεις συστατικών. Ακολουθούν ορισμένες προτεινόμενες αλλαγές:

  • Αντικαταστήστε τον κιμά με φυτικό κιμά ή θρυμματισμένο κρέας.
  • Χρησιμοποιήστε vegan τυρί ricotta αντί για κανονικό τυρί ricotta.
  • Επιλέξτε ένα φυτικό τυρί παρμεζάνας ή μια θρεπτική μαγιά για να αντικαταστήσετε την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα ντομάτας που χρησιμοποιείτε δεν περιέχει ζωικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά ή συστατικά με βάση το κρέας.
  • Επιλέξτε ένα τριμμένο τυρί φιλικό προς τους vegan, όπως βέγκαν μοτσαρέλα ή ένα σπιτικό τυρί κάσιους.

Με αυτές τις απλές εναλλαγές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια απολαυστική vegan εκδοχή κανελονιού που εξακολουθεί να αιχμαλωτίζει όλες τις γεύσεις και τις υφές του παραδοσιακού πιάτου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Προσέξτε να μην παραβράσετε τα σωληνάρια κανελόνια όταν τα βράζετε, καθώς θα συνεχίσουν να ψηθούν στο φούρνο. Επιδιώξτε την υφή al dente για να διασφαλίσετε ότι θα διατηρήσετε το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
  • Για να διευκολύνετε το γέμισμα των σωλήνων κανελόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα σωληνώσεων ή μια πλαστική σακούλα σάντουιτς με κομμένη μια γωνία. Αυτό θα σας να γεμίσετε τακτοποιημένα κάθε σωλήνα χωρίς να δημιουργήσετε χάος.
  • Όταν τακτοποιείτε τα γεμισμένα σωληνάρια κανελόνια στο ταψί, βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα τοποθετημένα μεταξύ τους και ταιριάζουν καλά μεταξύ τους για να αποτρέψετε το ξετύλιγμα ή το στέγνωμα κατά το ψήσιμο.
  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε βότανα όπως βασιλικό ή θυμάρι στη σάλτσα ντομάτας πριν την ρίξετε πάνω από τα κανελόνια.
  • Αν προτιμάτε μια τραγανή κορυφή, ψήνετε τα κανελόνια για μερικά λεπτά στο τέλος του χρόνου ψησίματος μέχρι το τυρί να γίνει χρυσαφένιο και να αφρατέψει ελαφρώς.
  • Αφήστε τα ψημένα κανελόνια να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να συγχωνεύονται και διευκολύνει τον χειρισμό κατά την επιμετάλλωση.

που έχετε αυτές τις συμβουλές και στο μανίκι σας, ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας με ένα πιάτο κανελόνι ποιότητας εστιατορίου!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια επισκόπηση των κατά προσέγγιση διατροφικών αξιών ανά μερίδα για αυτήν τη συνταγή για κανελόνια:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
450

Πρωτεΐνη
28 g

Υδατάνθρακες
38 g

Παχιά
20 g

Ίνα
4g

Νάτριο
980 mg

Ασβέστιο
350 mg

Σίδερο
3,5 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι εκτιμήσεις και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με συγκεκριμένες μάρκες ή παραλλαγές στα συστατικά που περιέχουν τα στοιχεία.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όσον αφορά το σερβίρισμα και την παρουσίαση αυτού του απολαυστικού πιάτου με κανελόνια, υπάρχει χώρος για δημιουργικότητα! Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις:

  • Γαρνίρετε κάθε μέρα με φρέσκο ​​μαϊντανό ή βασιλικό για ένα έντονο χρώμα και φρεσκάδα.
  • Σερβίρετε τα κανελόνια απευθείας από το ταψί, εάν πρόκειται για μια ρουστίκ και άνετηση.
  • Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μεμονωμένα πιάτα κατάλληλα για φούρνο για να δημιουργήσετε εξατομικευμένες μερίδες. Αυτό προσθέτει μια κομψή πινελιά στη ρύθμιση του τραπεζιού σας.
  • Συνδυάστε τα κανελόνια με μια απλή συνοδευτική σαλάτα ντυμένη με μπινεγκρέτ βαλσάμικο ή ένα ελαφρύ λεμονάτο για να συμπληρώσετε τον πλούτο του πιάτου.
  • Το φρέσκο ​​σκορδόψωμο ή οι φέτες ιταλικού ψωμιού με κρούστα αποτελούν εξαιρετικά συνοδευτικά, ιδανικά για να μην τη νόστιμη σάλτσα ντομάτας.
  • Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, σερβίρετε τα κανελόνια μαζί με ψηλά λαχανικά όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνες ή πιπεριές. Οι ψημένες γεύσεις θα εναρμονιστούν υπέροχα με την κρεμώδη γέμιση.

Με αυτές τις ιδέες παρουσίασης και τις δευτερεύουσες εναλλακτικές, μπορείτε να αναβαθμίσετε την εμπειρία σας με τα κανελόνια και να δημιουργήσετε μια αξέχαστη γευστική σχέση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Εάν έχετε υπολείμματα ή θέλετε να προετοιμάσετε τα κανελόνια εκ των προτέρων, η σωστή αποθήκευση είναι. Δείτε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε και να ζεστάνετε ξανά τα κανελόνια:

  • Αφήστε τα ψημένα κανελόνια να κρυώσουν εντελώς πριν αποθηκεύσετε.
  • Αποθηκεύεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, τα κανελόνια δεν μπορούν να διατηρηθούν έως και 3 ημέρες.
  • Για να ξαναθερμάνετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Το να δείτε την επιθυμητή μερίδα κανονιών σε ένα ταψί, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή να ζεσταθεί.
  • Μπορείτε επίσης να ξαναζεσταίνετε μεμονωμένες μερίδες στο φούρνο μικροκυμάτων, θερμαίνοντας τις για 1-2 λεπτά σε μέτρια.
  • Αποφύγετε να παγώσετε τα κανελόνια, καθώς τα ζυμαρικά μπορούν να γίνουν υπερβολικά μαλακά και να χάσουν την υφή τους κατά την απόψυξη.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να ορίσετε τη νοστιμιά του κανελονιού ακόμα και πέρα ​​από την αρχική του σερβίρισμα.

Οφέλη για την υγεία του

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button