Εύκολες συνταγές

Συνταγή για τούρτα με σιμιγδάλι του καλοκαιριού

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις του καλοκαιριού με αυτό το εκλεκτό κέικ με σιμιγδάλι με καλοκαιρινά φρούτα. Πλημμυρισμένο από τη φυσική γλυκύτητα των εποχιακών φρούτων, αυτό το κέικ είναι μια τέλεια απόλαυση για ζεστές μέρες ή για οποιαδήποτε ειδική περίσταση. Ο συνδυασμός από σιμιγδάλι, γιαούρτι και αρωματικά μπαχαρικά δημιουργεί μια υγρή και τρυφερή υφή που δένει αρμονικά με τα ζουμερά φρούτα. Είτε διοργανώνετε ένα πάρτι στον κήπο είτε απλά λαχταράτε ένα δροσιστικό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα.

Συστατικά

Ακολουθεί μια λίστα με τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό κέικ με σιμιγδάλι με καλοκαιρινά φρούτα:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσό
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι
Απλό γιαούρτι

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

2
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κάρδαμο αλεσμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού
τριμμένη κανέλα

1/4 φλιτζάνι
Αμύγδαλα κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)

Διαφορετικά καλοκαιρινά φρούτα για επικάλυψη (π.χ. μούρα, ροδάκινα, ακτινίδια)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτό το υπέροχο κέικ, συγκεντρώστε τα παρακάτω εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης: Χρησιμοποιήστε μπολ μεσαίου μεγέθους για ευκολία.
  • Χτυπήστε ελαφρά: Ένα σύρμα θα σας βοηθήσει να συνδυάσετε ομαλά τα υλικά.
  • Σπάτουλα: Επιλέξτε μια λαστιχένια σπάτουλα για εύκολη ανάμειξη και ξύσιμο της ζύμης.
  • Στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών: Βεβαιωθείτε ότι είναι λαδωμένη και στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Φούρνος: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) για τέλεια αποτελέσματα ψησίματος.
  • Σχάρα ψύξης: Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα πριν το σερβίρετε.
  • Μαχαίρι ή σπάτουλα όφσετ: Αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να απλώσετε ομοιόμορφα το κάλυμμα.
  • Φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα: Επιλέξτε μια ποικιλία από ώριμα, πολύχρωμα φρούτα που είναι της εποχής.

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών. Στρώνουμε το κάτω μέρος με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το αλεσμένο κάρδαμο και την αλεσμένη κανέλα. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα για να ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά για να απορροφήσει το σιμιγδάλι την υγρασία.
  4. Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα.
  5. Πασπαλίστε τα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες πάνω από το κουρκούτι για πρόσθετο τραγανό (προαιρετικό).
  6. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι το κέικ να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο να βγει καθαρή.
  7. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό κέικ με σιμιγδάλι είναι περίπου 15-20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή και τη μέτρηση των συστατικών, καθώς και την προετοιμασία της ζύμης. Ο χρόνος ψησίματος προσθέτει επιπλέον 30-35 λεπτά. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να έχετε αυτό το λαχταριστό κέικ έτοιμο για να το απολαύσετε μέσα σε περίπου 50-55 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή για να ταιριάζει στις διατροφικές σας προτιμήσεις. Ακολουθούν ορισμένες προτεινόμενες εναλλαγές συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το απλό γιαούρτι με εναλλακτικές λύσεις γιαουρτιού χωρίς γαλακτοκομικά, όπως γιαούρτι αμυγδάλου ή γιαούρτι με γάλα καρύδας.
  • Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα υποκατάστατο αυγών φυτικής προέλευσης ή χρησιμοποιήστε 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη ανά αυγό.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη που χρησιμοποιείται είναι φιλική προς τους vegan, καθώς ορισμένα σάκχαρα υποβάλλονται σε διαδικασίες εξευγενισμού που μπορεί να περιλαμβάνουν ζωικά υποπροϊόντα.

Με αυτές τις απλές προσαρμογές, οι vegans μπορούν να απολαύσουν τις απολαυστικές γεύσεις αυτού του καλοκαιρινού κέικ με σιμιγδάλι χωρίς συμβιβασμούς στις διατροφικές τους επιλογές.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Η προετοιμασία αυτού του καλοκαιρινού κέικ με σιμιγδάλι είναι μια απόλυτη απόλαυση! Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη διασφάλιση της επιτυχίας:

  1. Χρησιμοποιήστε λεπτό σιμιγδάλι: Το λεπτό σιμιγδάλι δημιουργεί μια τρυφερή υφή στο κέικ, ενώ το χοντρό σιμιγδάλι μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα μια κοκκώδη υφή.
  2. Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί: Αφήνοντας το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το ψήσιμο επιτρέπει στο σιμιγδάλι να απορροφήσει την υγρασία και έχει ως αποτέλεσμα ένα υγρό κέικ.
  3. Τα φρέσκα φρούτα κάνουν τη διαφορά: Επιλέξτε φρέσκα, ώριμα καλοκαιρινά φρούτα για επικάλυψη για να βελτιώσετε τις γεύσεις και να προσθέσετε μια ζωντανή πινελιά στο κέικ σας. Επιλέξτε μια ποικιλία από μούρα, ροδάκινα, ακτινίδια ή άλλα φρούτα εποχής.
  4. Λαδώστε και στρώστε τη φόρμα του κέικ: Για να εξασφαλίσετε την εύκολη αφαίρεση του κέικ από το ταψί, αλείψτε το καλά με βούτυρο ή λάδι. Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στρογγυλά στο κάτω μέρος για να μην κολλήσει.
  5. Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη: Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό και σκληρό κέικ.
  6. Προσαρμόστε τα μπαχαρικά: Μη διστάσετε να προσαρμόσετε την ποσότητα αλεσμένου κάρδαμου και κανέλας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αυτά τα αρωματικά μπαχαρικά προσθέτουν βάθος και ζεστασιά στο κέικ.
  7. Δοκιμή ετοιμότητας: Τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ πριν το βγάλετε από το φούρνο. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα να έχουν κολλήσει πάνω του, το κέικ είναι έτοιμο.
  8. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς: Μετά το ψήσιμο, αφήστε το κέικ αρκετό χρόνο να κρυώσει σε μια σχάρα πριν το σερβίρετε. Αυτό θα αποτρέψει τη διάσπασή του και θα επιτρέψει στις γεύσεις να ηρεμήσουν.

Έχοντας υπόψη αυτές τις συμβουλές, θα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κέικ με σιμιγδάλι με καλοκαιρινά φρούτα που μοιάζει και έχει γεύση σαν αριστούργημα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών για μία μερίδα (με βάση 12 μερίδες):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
280

Συνολικό Λίπος
13g

Κορεσμένα λιπαρά
2g

Χοληστερόλη
30 mg

Νάτριο
180 mg

Υδατάνθρακες
38 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
21g

Πρωτεΐνη
4g

Βιταμίνη C
10% DV

Ασβέστιο
6% DV

Σίδερο
6% DV

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το υπέροχο καλοκαιρινό κέικ με σιμιγδάλι, ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις:

  1. Μόλις κρυώσει, μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ.
  2. Τοποθετήστε μια ποικιλία από φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα πάνω από το κέικ. Γίνετε δημιουργικοί με την τοποθέτηση και τα χρώματα για μια εντυπωσιακή παρουσίαση.
  3. Πασπαλίστε το κέικ με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά, αν θέλετε.
  4. Σερβίρετε μεμονωμένες φέτες με μια κούκλα σαντιγί, μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγο μέλι για περισσότερη απόλαυση.
  5. Για επιπλέον γεύση, γαρνίρετε κάθε φέτα με ένα κλαδάκι φρέσκιας μέντας ή ένα πασπαλισμένο με βρώσιμα λουλούδια.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να σερβίρετε το κέικ με μια πλευρά κομπόστας φρούτων, όπως μια ανάμεικτη κομπόστα μούρων ή μια πικάντικη σάλτσα εσπεριδοειδών, για να συμπληρώσετε τις γεύσεις του κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα του καλοκαιρινού κέικ με σιμιγδάλι φρούτων, ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις αποθήκευσης:

  1. Αφού το κέικ κρυώσει τελείως, καλύψτε το καλά με πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε το σε αεροστεγές δοχείο.
  2. Φυλάσσετε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Από εκεί και πέρα, βάλτε το στο ψυγείο για να διατηρήσει την υφή του και να αποφύγετε τις αλλοιώσεις.
  3. Εάν είναι στο ψυγείο, το κέικ μπορεί να διαρκέσει έως και 5 ημέρες. Βεβαιωθείτε ότι έχει καλυφθεί σωστά για να αποφύγετε την απορρόφηση οσμών από το ψυγείο.
  4. Για μακροχρόνια αποθήκευση, σκεφτείτε να καταψύξετε μεμονωμένες φέτες. Τυλίξτε τα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο που ασφαλίζει στην κατάψυξη ή σε σακούλα με φερμουάρ. Το κέικ μπορεί να καταψυχθεί έως και 2 μήνες.
  5. Πριν σερβίρετε τις κατεψυγμένες φέτες, αφήστε τις να ξεπαγώσουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες. Ανανεώστε τις γεύσεις ζεσταίνοντας ξανά για λίγο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε φούρνο χαμηλής θερμοκρασίας.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης, μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαιρινό κέικ με σιμιγδάλι φρούτων για πολλές ημέρες χωρίς να υπονομεύσετε τη γεύση και την υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Το καλοκαιρινό κέικ με σιμιγδάλι όχι μόνο ικανοποιεί τα γλυκά σας αλλά προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία χάρη στα υγιεινά συστατικά του:

  1. Σιμιγδάλι: Αυτό το χοντρό αλεύρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, παρέχοντας σταθερή ενέργεια και προάγοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος.
  2. Γιαούρτι: Γεμάτο με προβιοτικά, ασβέστιο και πρωτεΐνες, το γιαούρτι υποστηρίζει την υγεία του εντέρου, ενισχύει τα οστά και βοηθά στην αποκατάσταση των μυών.
  3. Καλοκαιρινά φρούτα: Τα διάφορα καλοκαιρινά φρούτα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και προσφέρουν ευεργετικές διαιτητικές ίνες.
  4. Αυγά: Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β12, του σεληνίου,

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button